Røros – midt i matfatet

Publisert av inga@utbrudd.com den

De siste 20 årene har Rørostraktene markert seg i produksjon og markedsføring av lokalmat. Flere bedrifter er etablert i de senere år, nesten uten unntak med utgangspunkt i ressurser fra egen gårdsdrift eller lokale råvarer. Gjennom målbevisst arbeid har Rørosmat SA med sine andelseiere, utviklet regionen til en av Norges ledende innenfor lokalmatproduksjon.

Lokalmatmiljøet vil være en  naturlig del av undervisning i det nye fagskoletilbudet.

Fremveksten av produsenter har vært viktig for utvikling området som reiselivsmål. Rørosmat SA og Destinasjon Røros jobber tett for at lokalmat og reiseliv skal gå hånd i hånd.  Lokale råvarer og produkt er en naturlig del av opplevelsen når en besøker regionen som turist og tilreisende.

I et område kjent for gruvedrift og kaldt klima, har bønder og produsenter fremmet og utviklet råvarer som vokser sakte og har rene smaker.

Gjennom studiene får du en gyllen anledning til å besøke  småskalaprodusenter i Norges kanskje beste matregion. Du kan smake, se, lytte, lære og få inspirasjon til eget arbeid