fbpx

Starter opp høsten 2018

Publisert av Kjell Inge Breivoll den

 

Fagplanen er godkjent! Dette betyr at fagskoleutdanningen for lokalmatproduksjon er klar for å ta i mot sine første studenter høsten 2018!

En svært god nyhet og en styrke for lokalmatmiljøet

Dette sier Ingulf Galåen og Kristin Bendixvold hhv styreleder og daglig leder i Rørosmat SA. Galåen er veldig fornøyd med at studiet nå ser ut for å bli en realitet, og han har selv vært aktiv i arbeidet med å lage innhold i læreplanen.  «Vi har jobbet mye med dette og brukt mye tid på utforming av hva studiet skal inneholde» sier Ingulf og håper at mange i hele landet vil benytte seg av tilbudet. «Lokalmat har befestet seg i markedet og utviklingstakta øker. Kompetanse vil være en av de viktigste innsatsfaktorene for å kunne snu seg raskt, utvikle seg videre og sikre verdiskaping og videre rekruttering til bransjen» avslutter Kristin Bendixvold.

Verdiskaping i lokalmat

Fagskoletilbudet er et yrkesrettet studietilbud som gir relevant videreutdanning for fagutdannede som arbeider innen lokalmatproduksjon. Produksjon av lokalmat er i stor grad basert på tradisjonelle produkter og erfaringsbasert kunnskap. Her må du ha kunnskap om flere områder enn bare produksjon, du må ha kunnskap om bedriftsøkonomi, og det er også en stor fordel å vite litt om hvordan de forskjellige markedene fungerer og hvilke muligheter det gir. Det er Trondheim Fagskole som står som formell eier av studiet, og på Røros er det Røros Ressurs som står ansvarlig for gjennomføring. Studiet skal utvikle produsentens kunnskap videre om bl.a. produksjonsteknikker, produksjonsplanlegging, trygg mat, økonomi, markedsføring og produktutvikling. Studiet er lagt opp som et samlingsbasert studie, og et fullført studium over ett år gir 30 fagskolepoeng. Flesteparten av samlingene vil foregå på Røros i tillegg til noe nettstøtte og undervisning på nett.

Studiet vil starte opp i november 2018 med løpende opptak frem til oppstart.  

Søk HER 


1 Comment

A WordPress Commenter · 15. februar 2018 15:26

Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.

Lukket for kommentarer.