Nærmer seg første samling

Publisert av Olin Steinsvik den

 

Torsdag 8/11 er det klart for åpning av det nye studiet «Verdiskaping i lokalmat» på Røros. Snora klippes på Røros Videregående Skole kl 13.00, og etter noen timer med innføring, informasjon og opplæring i IT-verktøy som skal brukes blir det middag for inviterte gjester samme kveld.

«Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang med fagskolen» sier Thorleif Thorsen og minner samtidig om at det er flere plasser ledige.

Melketeknologi, vegetabilier, konserveringsmetoder, byvandring og historien om Rørosmat

Pensum for første samling byr på et bredt spekter av tema. Første dag kommer universitetslektor ved NTNU Kari Helgetun Langfoss fra Trondheim til Røros for å forelese i melketeknologi, råstofflære og konserveringsteknologi.

Lokale lærekrefter skal også brukes på den første samlingen. Ingulf Galåen, Kristin Bendixvold og Marit Evanger fra Rørosmat skal fortelle om den lokale matsatsingen, og det blir også tid til byvandring med et lokalmatperspektiv stødig ledet av Amund Spangen.

Mangfoldig fagplan

Dette er bare noe av det som skal foregå på den første samlinga, fagplanen er innholdsrik og variert og byr på et stort mangfold av fag og tema. Det skal være en samling til før jul, de resterende samlingene skal gjennomføres etter jul og studiet avsluttes høsten 2019.

Selv om søknadsfristen gikk ut 15/10 er det lokalt opptak og etternølere kan søke helt fram til studiestart.

SØK HER